diumenge, 20 de novembre del 2016

CONEIXEM CAPELLADES


Hola, companys!
Els vostres amics de l' Escola Mare del Diví Pastor, volem compartir la nostra proposta per conèixer, una mica millor, la nostra població. Us oferim els llocs més representatius de Capellades.
Esperem que us siguin interessants!

Fins aviat!!!


ACTIVITAT 2ª: ITINERARI



NOM DE LA RUTA
      CONEIXEM CAPELLADES

POBLACIÓ

CAPELLADES

COMARCA

      ANOIA

MITJÀ DE TRANSPORT
A PEU

DURADA
UN DIA ESCOLAR

RELLEU, CULTIUS, VEGETACIÓ, FAUNA
La depressió de l’Ebre i la serralada Prelitoral són les dues unitats que composen el terreny de la zona. Capellades pertany al paisatge vegetal dels altiplans i conques centrals catalans.
Les espècies detectades al municipi de Capellades són: Pi pinyer, Pi blanc, alzines i roures. Horts de conreu de regadiu i fruiters. També s’hi troben bardisses, esbarzers, roses silvestres, arbustos, etc.
Al riu Anoia trobem també la fauna que podem veure al llarg del tram mitja del riu, com poden ser ànecs, granotes i diferents ocells i també hi ha animalets petits com conills o ratolins.
QUÈ CAL EMPORTAR-SE
·         Esmorzar
·         Dinar
·         Aigua
DIFICULTATS

La ruta proposada no presenta cap dificultat


ALTRES SUGGERIMENTS
Tenir moltes ganes de veure, gaudir i compartir, amb nous amics, noves experiències.




ITINERARI I MONUMENTS D’INTERÈS
 
La nostra proposta comença dirigint-nos cap a fer una visita a :
L’ Abric Romaní- Parc Prehistòric: L'Abric Romaní és també el jaciment puntal del que constitueix el projecte del Parc Prehistòric de Capellades. El Parc Prehistòric de Capellades neix amb els objectius de protegir el patrimoni natural i arqueològic del municipi, posicionar Capellades com a punt de referència en la recerca arqueològica paleolítica i com a centre de divulgació del coneixement de la prehistòria del país, i consolidar el municipi com a destí turístic- cultural.


 Després ens dirigirem cap a la Bassa i la Font Cuitora Passant per:
Església de Santa Maria: L'Església de Santa Maria de Capellades està situada a la coneguda, per tot el poble, Plaça de Missa. Al segle X, fa més de 1.000 anys, Capellades ja tenia una capella dedicada a Santa Maria. El més important d'aquesta església, i que la fa diferent de les esglésies d'altres llocs, és que van cobrir el sostre amb un "cimbori".

Rec del Corronaire: Construcció que feia arribar l’aigua de la Bassa fins als molins de la costa, conjunt de setze molins paperers la producció dels quals al segle XVIII I XIX va convertir aquesta àrea en un dels principals punts paperers del país, amb renom internacional pel seu paper de barba d’alta qualitat.

La Bassa: És un dels punts d'aforament natural de l'important aqüífer d'aigües subterrànies que hi ha a cavall de les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès.

Font Cuitora: Parc creat al voltant de la Font que li dóna nom, i configurat amb una destacable estesa de plataners, que des de temps immemorials ha estat punt de passeig i trobada dels capelladins.


Museu Molí Paperer: El Museu Molí Paperer de Capellades està situat a l'antic molí del segles XVIII-XIX anomenat Molí de la Vila, al costat de la Bassa. Capellades va ser durant els segles XVIII i XIX un dels més importants centres paperers del país i va arribar a assolir renom internacional pel seu paper de barba d'alta qualitat
    



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada