INGREDIENTS
§ Llard de porc
§ 1,5 de vedella o xai
§ 2 cebes
§ 1,5 de tomàquets
§ Vi blanc i de xerès
§ Sal i pebre negre
§ Arròs
§ Llorer
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
- Poseu a coure una cassola amb el llard de porc, el
jarret de vedella o de xai ,sal i pebre amb les cebes a trossos
,tomàquet natural, una mica de vi blanc i mitja copa de vi de xerès.
Tapeu la cassola i deixeu-lo coure durant 3h.
- Un cop cuit, traieu la carn de
la cassola i deixeu una mica de sofregit.
- Afegiu-li aigua i feu una sopa
espessa d’arròs amb una fulla de llorer.
- Presenteu la sopa en una sopera
i per separat presenteu la carn en un plat o una safata.
|
INGREDIENTS
§ 4
cebes grosses i dolces
Pel farciment:
§ 200
grams de bacallà
§ 1/4
litre d’oli d`oliva
§ 4
grans d'alls
§ 2
bitxos petits
Per la salsa:
§ 3
rovells d’ou
§ ¼
de Kg de mantega
§ suc
d'un quart de llimona
§ Sal
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
Per coure
la ceba. Tallarem la tija arran de la ceba, i pel cantó de l’arrel tallarem
una corona de ceba.
L’embolicarem
amb paper d’alumini i la posareu a coure al forn 1 hora i ½ a 150 graus de
temperatura.
Farciment.-(
La brandada) Fem bullir el bacallà amb unes fulles de ll0rer, i el deixarem
refredar. Escalfem l’oli, hi fregim els alls i els bitxos i també ho deixarem
refredar. Amb una trituradora esmicolem el bacallà i, a poc a poc, hi afegim
l’oli fins que formi una massa compacta.
La
Salsa.- Deixem desfer la mantega líquida. Muntem al bany maria els
rovells, el suc de la llimona i una mica de sal. Quan estiguin emulsionades
hi afegim la mantega a poc a poc com si es tractés d'una maionesa.
Muntatge
de la ceba.- Buidem la ceba del mig, hi traiem les dues o tres fulles més
dures de la part externa, la farcim amb la brandada de bacallà, l'untem amb
la salsa, i la glacegem.
|
INGREDIENTS
§ 2 ous
§ 100 g sucre
§ 80 ml oli d'oliva verge
extra
§ 80 ml llet
§ 35 ml anís dolç
§ ratlladura de llimona
§ 300 g farina
§ 15 g llevat
§ 1/2 kg figues seques sense
enfarinar
oli per fregir els bunyols
§ sucre per arrebossar-los
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
§ Batem els ous amb el sucre,
i anem incorporant l'oli, la llet i l'anís barrejant bé cada ingredient abans
d'afegir-ne un altre. Finalment posem la ratlladura de llimona.
§ Barregem la farina i el llevat, i l'afegim a
la mescla anterior. Deixem reposar la massa una hora.
§ Posem oli suau en abundància
dins d'un cassó fondo i l'escalfem a foc molt suau.
§ Tallem les cues de les
figues.
§ Posem una mica d'oli en un bol per untar la
cullera cada vegada abans d'omplir-la per evitar que la massa s'hi enganxi.
§ Omplim una cullera sopera de
massa.
§ Hi posem al mig una figa, i
amb una cullera de postres (que també haurem passat prèviament per l'oli)
l'anem cobrim amb la massa dels costats fins a tenir una bola. La deixem
caure dins del cassó amb oli calent. No cal anar -la girant, perquè ella
mateixa ho farà.
§ Quan els bunyols estiguin rossos, els posem
a sobre de paper de cuina, per eliminar l'excés d'oli.
§ Quan els tinguem tots, els
enfarinem amb sucre i, ja estan llestos per a menjar !!!
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada