dimarts, 28 de febrer del 2017


MENÚ  SAGRADA FAMÍLIA


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
SAGRADA FAMÍLIA
EL MASNOU
MARESME

PRIMER PLAT: Cargols amb ceba

INGREDIENTS:
-      3Kg de cargols
-      2 cebes
-      1 cabeça d’ alls
-      Farigola, romaní, llorer, pebre negre, sal.
Pel sofregit :
-      Oli d’ oliva
-      Cebes
-      1/2 Kg de tomàquets
-      1 pebrot vermell
-      Alls
-      1 xoriço
-      Julivert
-      Sal, pebre negre, bitxo picant.









PROCÉS D’ELABORACIÓ:

1.- Posem els cargols a la cassola  amb els ingredients en       
     cru. Fem bullir 3/4 h.
2.- Fem bullir les cebes amb aigua i sal durant 10 min.
3.- Posem en una cassola 2 cebes, la cabeça d’ alls, el pebrot
     vermell tot ben picat.
4.- Quan la ceba sigui cuita, afegim el xoriço picadet , el
     bitxo, la sal , pebre negre ( al gust ) i el tomàquet
     ratllat.

5.- Un cop escorreguts els cargols  els afegim a la cassola
     amb les cebes petites i ho remenem. Deixem uns minuts
     perquè agafin els sabors.
6.- Els cobrim d’ aigua  i els deixem coure ½ h.







SEGON PLAT: Ànec amb peres

INGREDIENTS

-      4 o 5 peres
-      2 cebes
-      Herbes aromàtiques
-      Pebre negre i sal
-      Ànec
-      4dl d’ aigua
-      2 dl de vi blanc
-      3 tomàquets
-      2 porros
-      2 pastanagues
-      3 o 4 alls
-      Oli d’ oliva
-      25 gr. Ametlles torrades








PROCÉS D’ELABORACIÓ

  1. Trossejar l’ ànec.
  2. Preparem tota la verdura ( porros, pastanagues , cebes, alls i tomàquets).
  3. Condimentar l’ ànec.
  4. En una cassola anem daurant l’ ànec.
  5. Incorporem la verdura i la sofregim.
  6. Afegir les  herbes aromàtiques , l’ aigua, el vi blanc  i sofregir uns minuts més.
  7.  Netejar i tallar les peres per la meitat.
  8. Incorporar les peres a la cassola.
  9. Un cop tot cuit , treure de la cassola.
  10. Ho posem al plat i l’ acabem de decorar amb les ametlles torrades.







POSTRES: LES MASNOVINES

INGREDIENTS

-      Pa de pessic
-      Crema catalana:
-      Llet
-      3 o 4 rovells d’ ou.
-      Sucre
-      Canyella
-      Gelatina de poma
-      Brandi







PROCÉS D’ELABORACIÓ

1.- Agafar els 3 o 4 rovells d’ ou i barrejar amb el sucre.
2.- Posem a bullir la llet  amb la canyella .
3.-Quan bulli afegim els rovells amb el sucre i deixar  
     espessir.
4.- Agafem el pa de pessic  i enrotllem amb la crema
     catalana.
5.- Afegim crema per sobre i una mica de sucre.
6.- Cremem el sucre  .
7.- Afegim la gelatina de poma.





               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada